آشپز باشی

آموزش طرز تهیه غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

آشپز باشی

آموزش طرز تهیه غذاهای خوشمزه ایرانی و خارجی

دستور پخت خورش “قیمه سیب زمینی” مجلسی

طرز تهیه خورشت قیمه سیب زمینی مجلسی:

 خورش قیمه یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین غذاهای اصیل ایرانی است که در مجالس و حتی نذری ها مورد استفاده قرار می گیرد برای آموزش قیمه سیب زمینی مجلسی با نمناک همراه باشید.


مواد لازم خورش قیمه سیب زمینی:

قیمه سیب زمینی

 

 

مواد لازممقدار
لپه 250 گرم
گوشت قیمه ای  500 گرم
سیب زمینی 3 عدد
پیاز بزرگ  1 عدد
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری
لیمو عمانی 5 عدد
پیازداغ 5 قاشق غذاخوری
پودر هل،زرد چوبه ، فلفل سیاه و دارچین 1 قاشق غذاخوری
رب  3 قاشق غذاخوری
گلاب 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم کشیده  3 قاشق غذاخوری
نمک و روغن به میزان لازم

دستور پخت قیمه سیب زمنی مجلسی :

مرحله اول ( آماده سازی مواد اولیه)

لپه را به همراه آب ولرم به مدت 1 ساعت درون ظرف مناسبی قرار می دهیم و آن را کنار می گذاریم.

سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد می کنیم و کنار می گذاریم.

پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم  کنار می گذاریم.

لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و درون آب جوش به مدت 1 ساعت قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود و سپس لیمو عمانی ها را کنار بگذارید.

مرحله دوم

پیاز نگینی شده را به همراه مقداری روغن درون قابلمه ای می ریزیم و مقداری تفت می دهیم و سپس گوشت ، زردچوبه و  فلفلرا اضافه میکنیم و به مدت 15 دقیقه با شعله ملایم تفت می دهیم.


مرحله سوم

بعد از یک ربع که گوشت به خوبی تفت داده شد باید لپه هایی که از قبل خیس خورده و آبش گرفته شده را درون ظرف گوشت بریزید و به مدت 2 دقیقه با گوشت تفت دهید(نباید بیش از دو دقیقه تفت دهید چون لپه ها دیر پز می شود).سپس رب را اضافه کنید و حدود 1 دقیقه تفت دهید.


مرحله چهارم

در این مرحله آب جوش را کم کم به قابلمه اضافه می کنیم و به صورت رفت و برگشت هم بزنید و دقت کنید تا 2 الی 3 سانتیمتر بالاتر از مواد اولیه باید آب جوش باشد.

سپس درب قابلمه را می گذاریم و با حرارت متوسط 1 ساعت به خورشت اجازه میدهیم تا بجوشد.


مرحله پنجم

بعد از اینکه از پختن لپه و گوشت اطمینان حاصل کردیم نوبت اضافه کردن لیمو عمانی ها می رسد و بعد از آن پودر دارچین، هل و نمک را اضافه میکنیم و مقدار کمی هم می زنیم و سپس یک قاشق غذاخوری گلاب را اضافه میکنیم و در آخر آبلیمو و زعفران دم کرده را اضافه میکنیم و بعد از 10 دقیقه پیاز داغ را اضافه میکنیم و حدود 20دقیقه منتظر می مانیم تا خورشت قیمه سیب زمینی جا بیفتد و آماده سرو شود.


مرحله آخر

تابه مناسبی را انتخاب کنید و مقدار روغن اضافه کنید و روی شعله قرار دهید و بعد از اینکه به خوبی داغ شد سیب زمینی هایی خلالی خرد شده را اضافه کنید و به خوبی سرخ کنید و بعد از اینکه تمام سیب زمینی ها را سرخ کردید می توانید خورشت قیمه را با آنها به مانند تصویر زیر تزیین کنید.


منبع :قیمه سیب زمینی نمناک


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد