مواد لازم | مقدار |
---|---|
لپه | 250 گرم |
گوشت قیمه ای | 500 گرم |
سیب زمینی | 3 عدد |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
لیمو عمانی | 5 عدد |
پیازداغ | 5 قاشق غذاخوری |
پودر هل،زرد چوبه ، فلفل سیاه و دارچین | 1 قاشق غذاخوری |
رب | 3 قاشق غذاخوری |
گلاب | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کشیده | 3 قاشق غذاخوری |
نمک و روغن | به میزان لازم |
لپه را به همراه آب ولرم به مدت 1 ساعت درون ظرف مناسبی قرار می دهیم و آن را کنار می گذاریم.
سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم کنار می گذاریم.
لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و درون آب جوش به مدت 1 ساعت قرار دهید تا تلخی آن گرفته شود و سپس لیمو عمانی ها را کنار بگذارید.
پیاز نگینی شده را به همراه مقداری روغن درون قابلمه ای می ریزیم و مقداری تفت می دهیم و سپس گوشت ، زردچوبه و فلفلرا اضافه میکنیم و به مدت 15 دقیقه با شعله ملایم تفت می دهیم.
بعد از یک ربع که گوشت به خوبی تفت داده شد باید لپه هایی که از قبل خیس خورده و آبش گرفته شده را درون ظرف گوشت بریزید و به مدت 2 دقیقه با گوشت تفت دهید(نباید بیش از دو دقیقه تفت دهید چون لپه ها دیر پز می شود).سپس رب را اضافه کنید و حدود 1 دقیقه تفت دهید.
در این مرحله آب جوش را کم کم به قابلمه اضافه می کنیم و به صورت رفت و برگشت هم بزنید و دقت کنید تا 2 الی 3 سانتیمتر بالاتر از مواد اولیه باید آب جوش باشد.
سپس درب قابلمه را می گذاریم و با حرارت متوسط 1 ساعت به خورشت اجازه میدهیم تا بجوشد.
بعد از اینکه از پختن لپه و گوشت اطمینان حاصل کردیم نوبت اضافه کردن لیمو عمانی ها می رسد و بعد از آن پودر دارچین، هل و نمک را اضافه میکنیم و مقدار کمی هم می زنیم و سپس یک قاشق غذاخوری گلاب را اضافه میکنیم و در آخر آبلیمو و زعفران دم کرده را اضافه میکنیم و بعد از 10 دقیقه پیاز داغ را اضافه میکنیم و حدود 20دقیقه منتظر می مانیم تا خورشت قیمه سیب زمینی جا بیفتد و آماده سرو شود.
تابه مناسبی را انتخاب کنید و مقدار روغن اضافه کنید و روی شعله قرار دهید و بعد از اینکه به خوبی داغ شد سیب زمینی هایی خلالی خرد شده را اضافه کنید و به خوبی سرخ کنید و بعد از اینکه تمام سیب زمینی ها را سرخ کردید می توانید خورشت قیمه را با آنها به مانند تصویر زیر تزیین کنید.
منبع :قیمه سیب زمینی نمناک